Форма входу
Головна » 2013 » Серпень » 30 » "Регіонали" будуть "вільно" голосувати за закон з дискримінації ЛГБТ
12:31
"Регіонали" будуть "вільно" голосувати за закон з дискримінації ЛГБТ
Всі закони , що стосуються євроінтеграції України , Верховна Рада ухвалить на початку третьої сесії одноголосно , за винятком закону про протидію дискримінації сексуальних меншин , - заявив народний депутат від Партії регіонів Георгій Смітюх .

"Верховна Рада починає роботу з вівторка - євроінтеграційні законопроекти будуть стояти в першу чергу. Я думаю , за підтримки більшості в залі будуть прийняті більшість законів за винятком одного - найскандальнішого . Щодо цього закону в нашій фракції була дискусія , і ми категорично ставили питання , адже ми є православною країною , ми не згодні з нашими європейськими колегами щодо цього законопроекту " , - сказав " регіонал " в ефірі " 5 каналу ".

" У нас було визначено, яким шляхом йти , щоб не було звинувачень - це віддали на вільне прийняття рішення. Чи не фракційне , де ми всі повинні голосувати , а вільний - хто хоче підтримати , той підтримує . Я особисто цей закон ні під якими умовами підтримувати не буду " , - заявив Смітюх .

Нагадаємо , ЄС вимагає від України законодавчих змін у сфері протидії дискримінації. Законопроект № 2342, що знаходиться на розгляді ВР , серед іншого вносить до зміни до Трудового кодексу , забороняючи дискримінацію на підставі сексуальної орієнтації . Згадка цього терміна раніше призвело до блокування законопроекту найбільшими фракціями.

У МЗС пояснили , що рішення з антидискримінаційного законодавства слід прийняти не пізніше початку вересня. В іншому випадку Єврокомісія технічно не встигне ухвалити рішення про переведення України на другу стадію виконання Плану дії візової лібералізації в очікувані терміни - до листопадового саміту Східного партнерства.

У парламенті нібито знайшли спосіб уникнути прийняття непопулярного в суспільстві законопроекту № 2342 . На початку літа ЗМІ повідомляли , що представники як більшості , так і опозиції підтримали ідею звернутися до Конституційного суду , який роз'яснить , що права сексуальних меншин вже гарантовані Конституцією та додаткові закони на цю тему не потрібні.

Джерело: http://delo.ua
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 1419 | Додав: eNBe | Теги: Верховна Рада Україна, закон № 2342, протидія дискримінації, євроінтеграція, ГОМОСЕКСУАЛИ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика