Форма входу
Головна » 2013 » Березень » 6 » Україну хочуть зобов’язати дбати про гомосексуалів
17:52
Україну хочуть зобов’язати дбати про гомосексуалів

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch і ще 23 організації закликають керівництво Європейського Союзу на саміті «Україна-ЄС» зобов’язати владу України забезпечити дотримання прав гомосексуалів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації, пише Радіо Свобода.

«У листі, підписаному 22 українськими неурядовими організаціями, а також Equal Rights Trust і Human Rights Watch, ЄС закликають виступити проти гомофобних законопроектів, які перебувають на розгляді в парламенті України, і засудити напади на ЛГБТ-активістів», – йдеться в повідомленні.

Як заявляють правозахисники, ЄС має дати зрозуміти українській стороні, що дискримінація гомосексуалів неприйнятна для країни, яка прагне в Євросоюз.

«Ці гомофобні законопроекти неприйнятні для країни, що прагне до більш глибоких відносин з Європейським Союзом. ЄС має чітко заявити на саміті, що дискримінації у відношенні ЛГБТ-людей не має бути в країн-сусідів Євросоюзу», – наголосила представниця Human Rights Watch Анна Кірей.

Правозахисники наголошують, що в останні місяці активісти із захисту прав гомосексуалів в Україні піддалися нападу з боку неонацистських і націоналістичних груп, а партія Всеукраїнське об’єднання «Свобода», представники якої є депутатами Верховної Ради, привселюдно підтримали атаки.

Human Rights Watch вважає необхідним для ЄС дати зрозуміти українській владі, що очікує від неї забезпечення ретельного розслідування всіх нападів на активістів і притягнення до відповідальності причетних до цього.

У жовтні 2012 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму. Документ передбачає встановлення кримінальної відповідальності за порушення цієї заборони.

Нещодавно група депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи закликала Верховну Раду відхилити у другому читанні цей законопроект.

Саміт Україна-ЄС відбудеться 25 лютого в Брюсселі (Бельгія) 

Джерело http://www.pohlyad.com

Переглядів: 686 | Додав: Andyvay | Теги: бі-сексуали, трансгендери, гей, бісексуали, захист геїв, ЄС закликають виступити проти гомоф, Rights Trust, лесбі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика