Форма входу
Головна » 2013 » Квітень » 19 » Програма менторської підтримки для геїв Львова
15:26
Програма менторської підтримки для геїв Львова

Вже не перший рік Благодійний Фонд «Аванте» тішить своїми інноваціями в сфері профілактик ВІЛ/ІПСШ серед гомосексуальних чоловіків міста Львова та Львівської області.

Так, з першого березня  2013 року у Львові на базі фонду працює програма менторської підтримки для геїв та бісексуальних мужчин.

«Суть цього підходу у профілактиці ВІЛ-інфекції та інфекцій, що передаються статевим шляхом полягає в тому, що гомосексуальним чоловікам пропонується не приймати чужу інформацію, а досліджувати власні причини того, чому вони піддають своє життя ризику, через надання переваги сексу без презервативу. Крім того, під час розробки програми була врахована необхідність того, що учасники захочуть працювати в зручному для них темпі, і їм потрібно надати можливість самостійно вибирати місце консультації. Новаторством програми стало переміщення інформаційного компонента в сторону емоційного. І хоча програма менторської підтримки також прагне збільшити знання клієнтів, способи донесення інформації зміщуються з фронтального навчання на дискусійну форму, обговорення у формі повсякденного діалогу». – повідомила керівник проекту «Розвиток заради майбутнього» Олена Романець.

У місті Львові є обмежений доступ працівників фонду до осіб нетрадиційної орієнтації, адже висока релігійність регіону, систематичні порушення прав гомосексуалів та підвищений рівень стигми та дискримінації. Ці фактори впливають на розвиток епідемії ВІЛ серед груп найвищого ризику, тому більшість таких чоловіків намагаються приховати свою нетрадиційну орієнтацію і не завжди ідуть на діалог з працівниками фонду.

«Ми намагаємось відійти від стандартів проведення профілактичної роботи серед гомосексуальних чоловіків, а це спілкування клієнта зі спеціалістами, соціальними працівниками, психологами, що працюють в фонді, до створення механізмів інтеграції профілактичної інформації в спільноту гомосексуалів, через їх лідерів, таким чином збільшуємо можливість до отримання такої інформації» - сказав програмний спеціаліст фонду Назар Несевич.

 До слова окрім програми менторської підтримки для геїв та бісексуалів у фонді працюють фахові спеціалісти,  які надають консультації  їх рідним та близьким з приводу прийняття сексуальної орієнтації.

«Виконання проекту «Розвиток заради майбутнього» стало можливим завдяки підтримки наших партнерів – міжнародних організацій Пакт (Pact) та Фемелі Хелс Інтернешнл  (FHI360), що працюють в рамках проекту USAID «Покращення послуг у сфері ВІЛ/СНІД серед представників груп найвищого ризику в Україні»» - сказав директор БФ «Аванте» Андрій Романець.

У Західній Україні БФ «Аванте» чи не єдина організація, яка допомагає гомосексуалам. В організацію звертаються люди з Тернополя, Ужгорода, Луцька, Івано-Франківська. З гаслом «Подбай про себе», фонд надалі здійснюватиме свою діяльність не зважаючи на існуючі перешкоди.

Прес-служба

БФ «Аванте»

+38 067 673 53 33

www.avante.at.ua

avantelviv@ukr.net

Посилання на сайт при копіюванні оюов'язкове.

Переглядів: 1258 | Додав: eNBe | Теги: консультації психолога, ментоська підтримка, Аванте, гей, психологічна підтримка, Романець Олена, Несевич Назарій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика