Форма входу
Головна » 2013 » Липень » 17 » Мультсеріал "Сімпсони" допомагає геям здійснювати камін-аут
14:40
Мультсеріал "Сімпсони" допомагає геям здійснювати камін-аут
Вчений з Німеччини, бібліотекар Ервін Ін хет Пангуіс (Erwin In het Panhuis), провів дослідження, за результатами якого з'ясувалося, що популярність таких персонажів, як Гомер Сімпсон, і те, як в серіалі, що йде в прайм-тайм, розповідається про гомосексуальність, є "новаторством", оскільки допомагає формувати позитивне ставлення до одностатевих пар. 
Пангуіс, що живе в Кельні, витратив на дослідження кілька років, проаналізувавши майже 500 сцен з мультсеріалу, який, за його словами, допомагає боротися з дискримінацією геїв.
Результати опубліковані в книзі під назвою "За лаштунками жартів про геїв. Гомосексуальність в" Сімпсонах "(Hinter den schwulen Lachern. Schwule und Lesben bei den Simpsons). Автор пише, що серіал" розглядає гомосексуальність як нормальну річ у сфері засобів масової інформації, які зазвичай дивляться на неї вороже ". Також він вважає, що Гомер Сімпсон, глава сімейства, - складніший персонаж, ніж здається на перший погляд. Він пише:" Гомер цілував інших чоловіків в губи більше 50 разів протягом серіалу, але, незважаючи на це, він щасливий у шлюбі з жінкою ". І продовжує:" Іноді він гетеросексуал, іноді - гей, а іноді - гомофоб ".
Серіал, що йде більше 20 років, неодноразово звертався до питань гомосексуальності. Він був першим популярним серіалом, який посвітив проблемі рівних прав на шлюб цілу серію.
В інших серіях, де зачіпалася гомосексуальність, Ліза змушувала свою сім'ю взяти участь у прайд-параді, Гомер скандував "Ми тут, ми квіри" (we're here, we're queer), також його якось поцілував його сусід по кімнаті , гей.
Пангуіс вивчив 70 персонажів серіалу, геїв, в тому числі відносини Містера Бернса зі своїм помічником Вейлон Смітерса. Він пише: "Це дуже заплутані стосунки, повні страхів, нерозділеного кохання і моментів справжньої ніжності".
В інтерв'ю The Local вчений сказав: "Цей серіал задав стандарти мультсеріалів ... І я думаю, що він завжди буде новаторським".


Переклад Несевич Назарій
Джерело: gay.ru
Фото gay.ru
Переглядів: 1512 | Додав: eNBe | Теги: симпсон, гомосексуал, Сімпсони, Роберт бернз, Гомер Симпсон гей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика