Форма входу
Головна » 2012 » Лютий » 12 » ВООЗ прийняла план дій щодо боротьби з ВІЛ у Східній Європі та Центральній Азії
16:06
ВООЗ прийняла план дій щодо боротьби з ВІЛ у Східній Європі та Центральній Азії

Всесвітня організація охорони здоров’я прийняла план дій з боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом в Східній Європі і Центральній Азії на 2012-2015 роки. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті ООН.

Відповідну заяву зробила директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Жужанна Якаб на 61-й сесії регіонального комітету організації в Баку.

"В основі європейського плану дій щодо ВІЛ / СНІДу на 2012-2015 роки лежать новітні наукові досягнення і передова практика", - сказала вона.

Згідно з повідомленням, план дій закликає до посилення політичної підтримки заходів по боротьбі з епідемією, збільшенню інвестицій і всеосяжними діями у відповідь.

Він включає завдання, індикатори та цільові показники щодо попередження, діагностики, лікування і допомоги, широко охоплюючи родинні програми в галузі охорони здоров'я, створюючи міцні системи і зменшуючи соціальні бар'єри.

Якаб підкреслила, що успіх плану багато в чому буде залежати від прихильності держав принципам соціальної справедливості та прав людини.

Згідно з повідомленням, експерти зазначали, що у східній частині Європи спостерігається найшвидше зростання епідемії ВІЛ-інфекції у світі, за останні 10 років масштаби розповсюдження ВІЛ / СНІДу тут збільшилися в 3 рази.

На думку ВООЗ, основна причина того, що населення в цих регіонах схильне найбільшому ризику ВІЛ-інфекції через незахищений секс або спільне використання інструментарію для ін'єкцій наркотиків полягає в тому, що ці люди належать до соціально ізольованих або маргінальних груп, а їх права обмежені або порушуються.

До таких груп належать геї, споживачі ін'єкційних наркотиків та їхні сексуальні партнери, ув'язнені, працівники комерційного сексу та мігранти.

ВООЗ вважає, що пріоритетне значення в регіоні має приділятися тому, щоб припинити виникнення нових інфекцій і поліпшити доступ до послуг щодо допомоги при ВІЛ для цих груп.

Зазначимо, що за темпами поширення СНІДу Україна займає п’яте місце у світі.




Джерело: http://ukranews.com

Переглядів: 837 | Додав: eNBe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика