Форма входу
Головна » 2013 » Травень » 25 » В КИЄВІ ВІДБУВСЯ МАРШ РІВНОСТІ
17:54
В КИЄВІ ВІДБУВСЯ МАРШ РІВНОСТІ

25 травня о 10-й годині ранку у Києві таки відбувся так названий засобами масової інформації гей-прайд, а по суті – Марш рівності в рамках ЛГБТ-фестивалю КиївПрайд2013. Судове рішення про його заборону стосувалося лише проведення акцій не пов’язаних зі святкуванням Дня міста в центральній частині міста, тому за узгодженням з місцевою владою та правоохоронцями було вирішено перенести проведення Маршу в інше місце – на проспект Перемоги, який знаходиться порівняно неподалік від центральної частини української столиці, але не підпадає під судову заборону. Також задля забезпечення безпеки учасників було вирішено провести Марш рівності в так званому закритому режимі – при підсилених засобах інформаційної безпеки та охорони.

Поруч із кіностудією імені Довженка на проспекті Перемоги в Києві від ста до стап’ятдесяти людей провели запланований раніше Марш рівності, який тривав близько години. У ньому взяла участь делегація з Мюнхену – міста-побратима Києва – на чолі з мером Хепом Монатседером, представники амбасад США, Канади, Німеччини, Швеції, Нідерландів і Франції, а також депутат Європейського парламенту Мерае Корнеліссон. Корнеліссон приїжджала на київський прайд і минулого року, проте тоді Марш рівності було скасовано незадовго до початку, оскільки міліція не змогла забезпечити захист його учасників. Цього разу, можливо, саме завдяки участі в прайді високих гостей з Європи представники правопорядку гідно виконали свою місію.

Учасники з плакатами про толерантне ставлення до гомосексуальних людей пройшли символічним маршем під охороною «Беркуту», який забезпечив захист від деякої кількості релігійно налаштованих протестувальників та різного штибу провокаторів. За оцінками преси, Марш рівності охороняло не менше тисячі міліціонерів та бійців «Беркуту». Правоохоронці затримали близько 10 осіб, які спробували перешкодити проведенню акції – молоді люди намагалися прорватися через кордон міліції, при цьому один із них перекинув через автобуси правоохоронців димову шашку. Всіх затриманих помістили в автозак. Ще деяка кількість релігійних фанатиків похилого віку перекрила рух на проспекті Перемоги в знак протесту проти гей-акції, але міліція з часом розчистила проїжджу частину.

Марш пройшов за підтримки декількох правозахисних організацій широкого профілю, в тому числі – Freedom House, Human Rights Watch, правозахисного центру «Поступ», проекту «Без кордонів» та інших. Координацію маршу здійснювали співробітники організації «Amnesty International».

Оргкомітет ЛГБТ-фестивалю КиївПрайд2013 вдячний представникам київської міліції за забезпечення порядку під час проведення Маршу рівності та перепрошує тих потенційних учасників маршу, хто завчасно зареєструвався, але через судову заборону акції в центрі міста та подальшого підсилення заходів безпеки не зміг взяти участь у ході. Оргкомітет заявляє, що візьме до уваги всі конструктивні пропозиції, які пролунали підчас підготовки ходи та її проведення.


Джерело: http://kyivpride.org/news/news_39.html

Переглядів: 1560 | Додав: eNBe | Теги: гей парад в києві, лгбт, марш рівності, гей парад, марш-рівності, гей прайд, гей парад Киев | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Сергій  
0
"All different – All equal." Час звикати!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика