Форма входу
Головна » 2012 » Травень » 14 » В Києві пройшла фото-виставка присвяченf ЛГБТ сім'ям.
11:22
В Києві пройшла фото-виставка присвяченf ЛГБТ сім'ям.
3 травня в Києві відкрилася виставка "Своя кімната" київської фотохудожниці Євгенії Бєлорусець, присвячена повсякденності українських ЛГБТ-та квір-родин.

За словами організаторів, виставка присвячена повсякденному житті сучасних ЛГБТ і квір-родин, які проживають в Україні, долаючи щоденні утиски та реальні загрози через свою сексуальну орієнтацію або гендерну ідентичність.

"Своя кімната" - серія документальних фотопортретів та свідчень героїнь і героїв, зібраних художницею протягом подорожі по містах України. Через фрагментарні кадри побуту, повсякденні радості і переживання, Євгенія Бєлорусець і героїні її проекту розповідають історії свого життя, дозволяючи на мить зазирнути за щільну завісу, яка відділяє їх особисте життя від публічного.

Герої та героїні проекту "Своя кімната", незважаючи на ризик громадського осуду, погодилися розповісти про свою повсякденність, про своє життя без прикрас.Невід'ємною частиною експозиції є тексти, записані художницею по їх словам.

Автор сподівається шляхом нейтральної зйомки і діалогів з задіяними людьми зробити невидиме видимим, оприлюднити приховане, тим самим долаючи відчуження і розмикаючи кордони замкнутого простору, в якому учасники та учасниці цього проекту виявилися не з власної волі.

Експозиція представлена ​​в рамках виставкового проекту Центру візуальної культури "Образ в темряві: сучасна критична фотографія", який є частиною паралельної програми Першої Київської міжнародної бієнале сучасного мистецтва "Arsenale 2012".

Виставка "Своя кімната" буде відкрита до 20 травня в оновленому Центрі візуальної культури (вул. Костянтинівська, 26, в кінотеатрі "Жовтень").

Крім того, на виставці буде представлена ​​документація акції протесту "Закривай і архівуй!" проти цензурування роботи Центру візуальної культури і виселення його з Староакадемічного корпусу Києво-Могилянської академії, а також об'єкт, виконаний архітектором Олександром Бурлакою з нагоди цієї акції.

Нагадаємо, що перша київська міжнародна бієнале Arsenale 2012 буде проходити з 24 травня по 31 липня в "Мистецькому арсеналі". У березні цього року організатори оголосили список учасників бієнале. Так, на Arsenale будуть показані роботи більше, ніж 100 міжнародних та українських художників. Серед них - 40 робіт, створених спеціально для проекту.

Джерело: http://podrobnosti.ua
Переглядів: 820 | Додав: eNBe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика