Форма входу
Головна » 2012 » Лютий » 12 » Український гей-прайд–2012 — відповідь на «гомофобну істерію»
17:15
Український гей-прайд–2012 — відповідь на «гомофобну істерію»

«Ідея гей-прайду відповідає традиціям українського народу, якому притаманні такі риси, як волелюбство, намагання позбутися несправедливого соціального ярма, вміння продемонструвати силу свого характеру в рамках вуличних акцій».

Таку заяву зробив у День соборності та свободи України оргкомітет Міжнародного форуму-фестивалю ЛГБТ «КиївПрайд2012» у спеціальній політичній Декларації прайду, оприлюдненій для того, щоб розставити крапки над «і» у принципових підходах до планування і проведення цієї події на тлі широкої публічної дискусії між прибічниками та супротивниками ідеї проведення в Україні першого гей-прайду.

Прес-служба оргкомітету КиївПрайду2012 нагадує, що ця подія запланована на 16–19 травня 2012 року і буде приурочена до Міжнародного дня протидії гомофобії, який щорічно відзначається у світі 17 Травня.

Знаковим є те, що Декларацію прайду виголошено саме в День соборності та свободи.

«Свобода — це скарб, яким володіють громадяни демократичних країн. Вона полягає у можливостях для всебічної реалізації особистості, гарантіях людської гідності, повазі до особистого та сімейного життя особи, — вважає голова організаційного комітету КиївПрайду 2012 Тарас Карасійчук. — Наше головне завдання — донести до наших співітчизників універсальність понять свободи та прав людини для всіх людей без винятку. Ми проводимо прайд, щоби в черговий раз підкреслити: ЛГБТ повинні мати ті самі права і свободи, що й решта українців».

«Я не можу спокійно сприймати штучне нагнітання гомофобної істерії в Україні окремими діячами на кшталт Чорновола чи Царькова в передвиборних політичних цілях. Геї — це люди, а не інопланетяни, а гомосексуальність — це передусім про любов, а не про секс. Саме таке "послання” матимуть заходи українського прайду, — висловлює свою думку член оргкомітету Святослав Шеремет. — Ставлення деяких людей до цієї події нагадує радянське кліше "засуджую, хоча не читав”, як казали колись особливо "свідомі” громадяни про книги Солженіцина. Отже, одна з цілей прайду — розвіяти міфи та легенди про гей-паради, яких в Україні ніхто не бачив, бо їх тут ніколи не було. Представники гей-лесбійської спільноти мають цілком людське обличчя, яке і воліють продемонструвати».

Як раніше повідомлялося, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов висловив готовність погодити проведення гей-прайду в столиці: «Ми ж у демократичній державі живемо. Якщо ми будемо поважати життєдіяльність столиці, то у нас не буде підставзабороняти подібні акції».


Переглядів: 1085 | Додав: eNBe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика