Форма входу
Головна » 2013 » Травень » 17 » Львівські геї виходять з тіні.
17:00
Львівські геї виходять з тіні.

Львів. 17 травня2013 року. Звична п’ятниця, якби не та обставина, що я гей. Міжнародне співтовариство в цей день відзначає день боротьби з гомофобією. Незважаючи на нетолерантне ставлення до ЛГБТ-людей серед населення в Україні, Благодійний фонд «Аванте» вияв ініціативу провести сьогодні флеш-моб, запустивши кольоровий стяг-символ ЛГБТ.
Мені, звичайному студенту одного з львівських університетів, доводиться кожен день жити в усвідомлення своєї несхожості, але саме  гірше – маргінальності та ненависті з боку суспільства. Здавалося б вже більше 20 років пройшло з того часу як світова наукова думка офіційно визнала негетеросексуальну орієнтацію як одну з нормальних проявів людської сексуальності, проте в нашій країні (не згадуючи негативніші приклади близьких і далеких сусідніх країн) навіть серед освіченого прошарку населення зберігається відверто негативне ставлення до таких людей, як я.
Обурюючись на такий стан речей в нашій країні (зокрема порушення прав громадянина), я вирішив взяти участь у вище згаданому флеш-мобі. Акція відбулася близько полудня. В цілях безпеки місце і час проведення були повідомлені телефоном незадовго до старту.
В цей день відчував напруження змішане з бажанням рухатися в правильному напрямку, незважаючи на труднощі, оцінку громади, можливі напади. Захід відбувся у чітко визначений час, були залучені спеціалісти, які не мають відношення до ЛГБТ. Гарний настрій, сонячна погода, відсутність опору з боку гомофобів. На мою думку, все пройшло гарно, як у справжній цивілізованій країні. Єдине мінус: дуже мало учасників.
Стяг з кульками зачепився на сусідньому каштані, наче метафора: українська ЛГБТ спільнота вже виходить з тіні, ще поволі, шукаючи підтримку, проте вітер світових змін нам допоможе. Головне не втрачати надію, мати чіткі переконання і діяти. Все буде добре!
Сергій, 25 р.
Переглядів: 2020 | Додав: eNBe | Теги: геї, Аванте, права людини, Благодійний Фонд Аванте, флеш-моб, Львів, лесбійки, ЛГБТ-прапор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика