Форма входу
Головна » 2013 » Березень » 7 » Обама просить суд на федеральному рівні ратифікувати одностатеві шлюби
14:32
Обама просить суд на федеральному рівні ратифікувати одностатеві шлюби
Він став першим чинним президентом США, який підтримав одностатеві шлюби
Адміністрація президента Барака Обами звернулася до Верховного суду Сполучених Штатів Америки з проханням змінити визначення поняття "шлюбу" як союзу винятково між чоловіком та жінкою.

Суддів попросили переглянути закон від 1996 року про захист шлюбу, який забороняє одностатеві подружжя, пише ВВС.

Торік Обама став першим чинним американським президентом, який підтримав зняття заборони на одностатеві шлюби.

Зараз гомосексуальні поджужжя дозволені в деяких штатах країни, однак, залишаються поза законом на федеральному рівні.

"У певний момент я просто зробив висновок, що для мене особисто важливо взяти і заявити, я вважаю: одностатеві пари повинні мати можливість одружуватися", - наголосив Обама в інтерв'ю ABC.

Президент зауважив, що його адміністрація зобов’язалася посилювати права гомосексуальних громадян та нагадав про відмову від армійської політики "не запитуй і не кажи".

"Я на боці ширших можливостей для рівності ЛГБТ-спільноти. Я вагався щодо гомосексуальних шлюбів частково тому, що вважав, що цивільних союзів буде достатньо", - пояснив гарант.

За його словами, він змінив погляди після того, як придивився до гомосексуальних членів свого персоналу і побачив їх "неймовірно віддані моногамні стосунки" та обмеження, яких вони зазнають, коли не мають змоги одружитися.

Обама наголосив, що також "еволюції" його поглядів посприяли розмови в родинному колі: "Іноді ми з Мішель сідали за стіл повечеряти і Малія та Саша не могли зрозуміти, чому раптом до батьків їхніх друзів має бути якесь інше ставлення".

"Для них це не має сенсу і, чесно кажучи, це саме та річ, яка в перспективі викличе зміни", - додав він.

У 2010 році президент Штатів сказав, що його погляди на питання одностатевих шлюбів "еволюціонують". Тоді така позиція розчарувала захисників прав гомосексуалів та донорів.


Джерело: http://ipress.ua

Переглядів: 626 | Додав: Andyvay | Теги: бі-сексуали, гей шлюби, трансгендери, гомосексуалісти, Обама, трансексуали, бісексуали, лесбійки, лесбі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика