Форма входу
Головна » 2012 » Лютий » 12 » Кількість ВІЛ-інфікованих у світі скоротилася до найнижчого рівня за 14 років
15:54
Кількість ВІЛ-інфікованих у світі скоротилася до найнижчого рівня за 14 років

Як йдеться у звіті Фонду ООН із боротьби зі СНІДом, кількість ВІЛ-інфікованих наразі складає 34 мільйони людей.

Це на 20% менше у порівнянні з 1997 роком, коли хворих було більше 40 мільйонів. Відтак низка заходів, до яких вдається Всесвітня організація охорони здоров’я спрацьовує. Зокрема позитивний ефект справляє доступ до медикаментів. Лише у 2010 році завдяки вчасному лікуванню вдалося врятувати 700 тисяч життів.

"Цей рік став для нас переломним. Ми пересвідчилися, що наука діє і якщо ми вчасно лікуватимемо хворих їх кількість може скоротитися на 96%”, - каже Мішель Сідібе.

Та все ж у багатьох країнах рівень захворюваності залишається високим. Скажімо, в Південно-Африканській Республіці інфіковані майже 6 мільйонів людей - більше ніж будь-де в світі. Втім, не цей регіон викликає найбільше занепокоєння.

"Найбільше ми стурбовані Східною Європою та Центральною Азією, де згідно зі звітом кількість ВІЛ-інфікованих за останні 10 років зросла на 250%”, - каже Мішель Сідібе.

У Східній Європі та Центральній Азії кількість хворих на СНІД складає півтора мільйона людей. Торік в регіоні зафіксовано 160 тисяч нових випадків захворювання, 90 тисяч людей померли, до того ж динаміка смертності щораз зростає. В інших регіонах - Північній Америці, Західній та Центральній Європі ситуація стабілізувалася


Джерело: http://24tv.ua

Переглядів: 1507 | Додав: eNBe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика