Форма входу
Головна » 2012 » Березень » 29 » Києво-Печерська лавра закриває лікарню для хворих на гепатит та ВІЛ-інфікованих
23:48
Києво-Печерська лавра закриває лікарню для хворих на гепатит та ВІЛ-інфікованих

У Києві вирішили закрити унікальну клініку Інституту епідеміології та інфекційних захворювань, щоб віддати приміщення Києво-Печерській лаврі, йдеться в сюжеті ТСН. Ця клініка єдина в Україні, де лікують нейроінфекції.

«13 числа до нас в інститут поступила постанова НАН про призупинення роботи 2 відділень: вірусний гепатит і нейроінфекція», — розповіла в.о. головного лікаря клініки Інститут епідеміології та інфекційних захворювань Жанна Карюк. Окрім цих двох клініка має ще відділення хворих на СНІД. Загалом 84 пацієнти. Всіх їх мають розподілити по інших лікарнях. А працюють тут 174 медики. Конкретного місця роботи нікому не запропонували.

«Це медсестри і санітарки, яким багатьом залишилося рік-два до пенсії. Багато людей, які життя поклали інституту… Тепер їх просто викидають на вулицю», — каже Карюк. Лікарям заборонили приймати хворих наказом. «Попри рішення не приймати пацієнтів, вони все одно приходять. Хоча лікарі не знають, що робити із тими, хто є. закрити мають два відділення лікарні — це 53 хворих. 17 із них у реанімації. Усі вони мають якимось чином одужати за 5 днів. Бо до 27 березня усіх мають виписати», — розповіла Карюк про наказ.

Лікарі порушили наказ — на свій страх і ризик прийняли пацієнтів. Директор Інститут епідеміології та інфекційних захворювань Віктор Марієвський пропонує хворим госпіталізуватись за місцем проживання. Наприклад, хворий на гепатит Василь Цегельний живе в Таращі. «З такою хворобою я у нас в районі один. Як мене може лікар лікувати, якщо вона з цією хворобою ніколи не стикалась? «, — не розуміє Василь. На гепатит C Василь хворіє 26 років. Але діагноз лише у цій клініці 4 роки тому, коли привезли у критичному стані. Тепер його і інших хворих змушують писати заяви на виписку. Люди відмовляються. Марієвський запевняє, що Києво-Печерська лавра до виселення не має жодного відношення.

У самій лаврі коментувати ситуацію відмовилися. В Академії медичних наук стали запевняти, що взагалі нікого не виселяють – поки не відремонтують нове приміщення. Це нове приміщення — це неробоча будівля шкірно-венерологічного диспансеру. Вона закрита з літа минулого року. Вікна повибивали бомжі, а нещодавно обвалилася стеля. Скільки триватиме тут ремонт прогнозувати не береться ніхто. Утім, медики стурбовані навіть не через будівлю. Головне, кажуть, що розформування підрозділів фактично знищить унікальний інститут. Разом із пацієнтами.

Джерело: http://tsn.ua/

Переглядів: 996 | Додав: eNBe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика